Hankkeet

Suomen Purjelaivasäätiö toteuttaa erilaisia hankkeita, joissa kehitetään sail training -menetelmää ja hyödynnetään sitä erilaisten kohderyhmien tavoitteiden saavuttamiseksi. Alla listattuna käynnissä olevia ja hiljattain päättyneitä hankkeita. 

KÄYNNISSÄ OLEVAT HANKKEET

Venda - uutta suuntaa mereltä

Venda-hankkeessa yhdistyvät vuoden ympäri toteutuva ryhmämuotoinen seikkailutoiminta sekä yksilöllinen tuki oman suunnan löytämiseen. Yhtenä keskeisenä toimintamuotona toimii sail training -purjehdukset kuunari Helenalla. Toiminta on suunnattu 18-29-vuotiaille pääkaupunkiseudulla asuville nuorille aikuisille, jotka ovat vailla työ- tai koulupaikkaa ja kaipaavat tukea oman suunnan löytämiseen. Osallistuminen on vapaaehtoista ja maksutonta  Hanke toteutetaan ajalla 1.5.2021-30.4.2023. Hankkeen päätoteuttajana toimii Valo-Valmennusyhdistys ry ja hankekumppanina Y-Säätiö. Hankkeen rahoittajana on Euroopan sosiaalirahasto.

Lisätiedot ja hakeminen: Venda - uutta suuntaa mereltä 
Ajokortti merelle

Oletko alle 30-vuotias, mietit, mitä sitä isona tekisi, etsit töitä tai mietit mitä opiskelisit ja työ vesillä ehkä voisi kiinnostaa juuri sinua esimerkiksi kesätöiden muodossa? Saatat olla purjehtinut Helenalla aiemmin, ja innostunut purjehduksesta ja merestä?

Meillä on ilo tarjota mahdollisuus pienelle ryhmälle hankkia kansimiespätevyys kuunari Helenalla seilaten ja konkreettisesti käytännön kautta opetellen ammattimerenkulkijoiden opastuksessa. Järjestämme kolme koulutuspäivää kuunari Helenalla Helsingissä syyskuussa: 14.9, 15.9, ja 16.9. joiden aikana käynnistetään Ajokortti merelle -koulutus. Päivien aikana myös purjehditaan.
Ajokortti merelle -koulutus käsittää purjehduksia Helenalla, joiden aikana opetellaan turvallisuuteen ja pelastautumiseen liittyviä asioita ja perusmanöövereita purjeiden laskusta ja nostosta rantautumiseen ja aluksen ohjaamiseen. Talven aikana tarjoamme ensiapu- ja palosammutuskoulutusta ja tukea kansimiehen pätevyyden hankkimiseen ja mahdollisten kesätöiden hakuun merelle. Ajokortti merelle- koulutus kestää vuoden 2022 syksyyn asti.

Varsinaista ennakko-osaamista et tarvitse; kaiken tarvittavan oppii koulutuksen aikana.  
Ilmoittaudu mukaan täällä

Hanketta rahoittaa Opetus- ja kulttuuriministeriö.

PÄÄTTYNEET HANKKEET

Meriheimo - nuorten oma väylä! (2018-2020)

Hankkeen tavoitteena oli pääkaupunkiseudulla asuvien, itsenäistymis -tai nivelvaiheessa olevien nuorten aikuisten elämänhallinnan ja työelämävalmiuksien parantaminen sail training-purjehduksia, kokemusasiantuntijuutta, vertaistukea sekä palveluohjausta hyödyntäen. Hankkeen päätoteuttajana oli Y-Säätiö ja pääyhteistyökumppanina Suomen Purjelaivasäätiö. Hanketta rahoitti STEA

Meriheimo-hankkeessa tuotetut materiaalit ja opinnäytetyöt löytyvät Innokylästä