Tilauspurjehdukset nuorisoryhmille

Tällä sivulla on tietoa Suomen Purjelaivasäätiön seikkailupurjehduksista nuorten kanssa töitä tekeville opettajille, sote-alalla työskenteleville ja nuorisotyöntekijöille.

Teetkö työtä nuorten ja nuorisoryhmien kanssa esimerkiksi sosiaali- tai opetusalalla? Oletko ajatellut, että seikkailupurjehdus voisi lisätä nuorten onnistumisen ja osallisuuden kokemusta sekä edistää oppimista ja elämänhallintaa? 

Parhaimmillaan purjehduksella saadut onnistumisen kokemukset ja meriseikkailujen haasteista selviäminen lisäävät itseluottamusta ja voimia kaikilla elämän osa-alueilla.

Tervetuloa tutustumaan Suomen Purjelaivasäätiön tarjoamiin mahdollisuuksiin ja lukemaan aiemmista kokemuksistamme nuorisoryhmien kanssa.

Miten pääsen alkuun?

Tilauspurjehduksen suunnittelun ensiaskeleet

Purjelaivasäätiö vuokraa aluksiaan nuorisoryhmien käyttöön, esimerkiksi kuntien opetus- ja sosiaalialan toimijoille. 

Jos tunnet aaltojen ja meren kutsua ja aavistelet, että nuorisoryhmäsi voisi innostua meriseikkailusta, ole meihin yhteydessä matalalla kynnyksellä! Kerromme mielellämme lisätietoja ja suunnittelemme purjehduksia yhdessä kanssanne. 

Tiedusteluihinne vastaa Purjelaivasäätiön toiminnanjohtaja Emma Laitinen emma.laitinen@staf.fi.

Milloin purjehduksia järjestetään?

Nuorisoryhmät purjehtivat pääosin toukokuussa ja syyskuussa 

Nuorisoryhmien suosikkialus Kuunari Helena pyörii Suomen vesillä tavallisesti toukokuun ja syyskuun ajan, jolloin on paras aika järjestää nuorisoryhmien omia purjehduksia. Ajankohdat mahdollistavat vaikka lukuvuoden aloituksen tai päätöksen purjehtimalla. Mikä olisikaan innostavampi tapa käynnistää uusi kouluvuosi! Jos toiveissanne olisi joku muu ajankohta, kannattaa kysellä meiltä myös muita purjehdusaikoja.

Millaisia taitoja ja varusteita tarvitaan?

Matkalla on mukana Purjelaivasäätiön osaava miehistö ja turvavarusteet 

Kun tulette purjehdukselle, mukana matkassa on Purjelaivasäätiön oma miehistö, joka vastaa laivan ohjaamisesta ja kaikesta merenkulun sääntöjen mukaisesta turvallisesta toiminnasta. 

Purjehdukselle osallistuminen ei vaadi veneilyn tai purjehduksen ennakkotaitoja. Miehistö opettaa osallistujille kaikki tarvittavat purjelaivaretken arkeen liittyvät tekemiset. Riittää, että mukana on innostusta oppimiseen ja yhteistyöhön. 

Palveluun sisältyy myös Purjelaivasäätiön hankkimat ruokatarvikkeet, joista kokkaillaan yhdessä maittavat ja terveelliset ateriat.

Osallistujat saavat lainaksi pelastusliivit. Ennen reissuun lähtöä Purjelaivasäätiö ohjeistaa tarkemmin merelle sopivasta vaatetuksesta, yöpymisvarusteista ja muista henkilökohtaisista tavaroista.

Purjelaivasäätiö suosittelee, että matkaan lähtee mukaan soveltuva määrä nuorisoryhmän omia ohjaajia.

Minkä kokoinen ryhmä laivaan mahtuu? 

Sopivin seikkailuryhmä on noin 15–20 henkeä

Kuunari Helena sopii hyvin esimerkiksi 15-henkisen nuorisoryhmän ja viiden ohjaajan käyttöön. Enimmillään alukseen voidaan ottaa yhteensä 24 henkeä, sisältäen nuoret sekä ohjaajat. Näiden lisäksi matkassa on mukana Purjelaivasäätiön oma miehistö. 

Minkä ikäisille? 

Alaikäraja nuorisoryhmien tilauspurjehduksilla on 12 vuotta

Kuunari Helena soveltuu hyvin ryhmille, jotka koostuvat 12-vuotiaista tai sitä vanhemmista nuorista.

Kuinka kauan merellä ollaan?

Merireissun suositusaika on kaksi vuorokautta tai enemmän

Kuunari Helena tekee toisinaan myös yhden päivän purjehduksia, mutta parhaiten purjehduksen tunnelmasta, laivan arkirytmistä ja merenkulun asioista saa kiinni vähintään kaksi yötä kestävillä retkillä. 

Esimerkkejä Suomen Purjelaivasäätiön onnistuneista nuorisopurjehduksista ja toimintamuodoista