Mukaan mahdollistamaan meriseikkailuja nuorille?

Liity vapaaehtoiseksi!

Suomen Purjelaivasäätiön Sail Training -purjehdukset toteutetaan vapaaehtoisvoimin. Noin seitsemänkymmenen aktiivisen vapaaehtoisen avulla merielämän makuun pääsee satoja eri tasoisia purjehtijoita vuosittain.

Periaatteemme on: purjehdus kuuluu kaikille.

Vapaaehtoiseksi merihenkilöstöön

Suomen Purjelaivasäätiön vapaaehtoiseen merihenkilöstöön voi liittyä henkilö, joka:

  • Kokee ihmisläheisen vapaaehtoistyön merellä omakseen
  • Tuntee säätiön toiminnan ja Sail Training -menetelmän perusperiaatteet
  • Haluaa opastaa lapsia, nuoria ja aikuisia merellisen elämän kaikkiin hienouksiin
  • Omaa tarvittavat pätevyydet

Parhaat valmiudet tehtävään virallisten pätevyyksien lisäksi antaa itse koetut seikkailut säätiön aluksilla. Lähes kaikkien vapaaehtoisten tie vastuutehtävään kulkee oman, oppilaana koetun purjehduksen kautta. Mikäli et ole koskaan vielä ollut Suomen Purjelaivasäätiön purjehduksella, voit tutustua tuleviin purjehdusohjelmiin ja lähteä rohkeasti mukaan! Jos oman oppilaskokemuksen jälkeen edelleen kokee toiminnan omakseen ja haluaa olla mukana järjestämässä seikkailuja muille, alkaa polku kohti vapaaehtoisroolia. Polkuun sisältyy mm. perehdytys vapaaehtoisena toimimiseen ja alusten tyyppikoulutus.

Poikkeuksen yllämainittuun peruspolkuun muodostaa kuunari Helenan päällikkö- ja perämiestason vapaaehtoiset, jotka perehdytetään rooliin räätälöidyllä tavalla.

Pätevyysvaatimukset

Vapaaehtoiseksi Helenan miehistöön

Kotimaanliikenteessä: kansimies (ja voimassa oleva ensiapukoulutustodistus) / kotimaanliikenteen laivuri

Lähiliikenteessä: kansimies + Basic Safety Training / vahtimies / vahtimies yt / lähiliikenteen perämies / lähiliikenteen päällikkö

Muualla: vahtimies / vahtimies yt / vahtiperämies / yliperämies / merikapteeni

Helenalla purjehtien voi pätevöityä kansimieheksi (kotimaanliikenteeseen) ja suorittaa erilaisiin merenkulun opintoihin sisältyviä harjoittelujaksoja.

Vapaaehtoiseksi Vahinen miehistöön

Vahinella vaaditaan sekä perämieheltä että päälliköltä merialueesta riippumatta:

  • Kansainvälinen huviveneenkuljettajan kirja
  • Vuokraveneenkuljettajan kirja
  • Voimassa oleva ensiapukoulutustodistus

Molempien alusten kohdalla noudatamme nousujohteista koulutus- ja tehtäväpolkua. Kokemuksen karttuessa henkilö asetetaan vaativammille merialueille päällystön tehtäviin. Miehistöpolku on monesti hieman henkilökohtaisesti muotoiltu, riippuen henkilön aiemmasta kokemuksesta ja pätevyyksistä. Tyypillisesti kaikki osallistuvat legeille ensin oppilaina, sitten mahdollisesti pestikohtaisesti harjoittelijana ja tämän jälkeen varsinaisena päällystön jäsenenä.

Oletko kiinnostunut tekemään purjehdusseikkailuja mahdolliseksi ihan kaikille? Täytä alla lomake, niin olemme sinuun yhteydessä!

Vapaaehtoiseksi maatiimiin

Säätiön toiminnan näkyvin osa ovat purjehdukset, mutta ne ovat vain jäävuoren huippu koko säätiön toiminnassa. Toimintaamme mahdollistaa joukko vapaaehtoisia, jotka tuovat omaa osaamistaan, aikaansa ja ajatustaan säätiön toimintaan purjehdusten ulkopuolella. He muun muassa kirjoittavat ja kääntävät tekstejä, ovat mukana kehittämässä Sail Trainingia oman asiantuntijuutensa pohjalta, järjestävät koulutuksia, muonittavat, osallistuvat aluksen huoltotalkoisiin ja avustavat varainkeruussa.

Ota yhteyttä ja kerro meille, mitä osaamista sinulla on ja kuinka haluaisit olla mukana tekemässä purjehdusta mahdolliseksi kaikille—keksimme varmasti yhdessä sopivan tavan toimia osana vapaaehtoisporukkaamme!

Tukijaksi tai kumppaniksi Suomen Purjelaivasäätiölle?

Mahdollista meriseikkailut nuorille osallistumalla tai lahjoittamalla — tapoja tukea työtämme on monia!