Hankkeet

Suomen Purjelaivasäätiö toteuttaa erilaisia hankkeita, joissa kehitetään sail training -menetelmää ja hyödynnetään sitä erilaisten kohderyhmien tavoitteiden saavuttamiseksi. Alla listattuna käynnissä olevia ja hiljattain päättyneitä hankkeita. 

KÄYNNISSÄ OLEVAT HANKKEET

Venda - uutta suuntaa mereltä

Venda-hankkeessa yhdistyvät vuoden ympäri toteutuva ryhmämuotoinen seikkailutoiminta sekä yksilöllinen tuki oman suunnan löytämiseen. Yhtenä keskeisenä toimintamuotona toimii sail training -purjehdukset kuunari Helenalla. Toiminta on suunnattu 18-29-vuotiaille pääkaupunkiseudulla asuville nuorille aikuisille, jotka ovat vailla työ- tai koulupaikkaa ja kaipaavat tukea oman suunnan löytämiseen. Osallistuminen on vapaaehtoista ja maksutonta  Hanke toteutetaan ajalla 1.5.2021-30.4.2023. Hankkeen päätoteuttajana toimii Valo-Valmennusyhdistys ry ja hankekumppanina Y-Säätiö. Hankkeen rahoittajana on Euroopan sosiaalirahasto.

Lisätiedot ja hakeminen: Venda - uutta suuntaa mereltä 
PÄÄTTYNEET HANKKEET

Meriheimo - nuorten oma väylä! (2018-2020)

Hankkeen tavoitteena oli pääkaupunkiseudulla asuvien, itsenäistymis -tai nivelvaiheessa olevien nuorten aikuisten elämänhallinnan ja työelämävalmiuksien parantaminen sail training-purjehduksia, kokemusasiantuntijuutta, vertaistukea sekä palveluohjausta hyödyntäen. Hankkeen päätoteuttajana oli Y-Säätiö ja pääyhteistyökumppanina Suomen Purjelaivasäätiö. Hanketta rahoitti STEA

Meriheimo-hankkeessa tuotetut materiaalit ja opinnäytetyöt löytyvät Innokylästä