Auta meitä coronan yli

Arvoisa lukija !

Auta meitä corona yli Auta meitä


Suomen Purjelaivasäätiö on vienyt ihmisiä merellisiin seikkailuihin jo vuodesta 1973. Säätiön purjehdukset koulualuksillamme ovat tarjonneet kymmenille tuhansille ihmisille mahdollisuuden kokea aito seikkailu ja nähdä maailmaa. Purjehduksilla on koettu unohtumattomia yövahteja tähtitaivaan alla, opittu purjehduksesta ja saatu elinikäisiä ystävyyksiä. Sinä olet yksi meistä, jotka olemme saaneet olla osa kuunari Helenan ja Vahinen tarinaa. Mahtavaa, että olet ollut mukana!
Nyt kuunari Helena ja Vahine tarvitsevat apuasi
Viime toukokuussa jouduimme tekemään vaikean, mutta vastuullisen päätöksen perua kuunari Helenan koko kausi 2020 koronan takia. Kymmenet jo sovitut purjehdukset jäivät toteutumatta ja alus vietti kesänsä Turun Aurajoessa.

Jo maaliskuussa 2020 Vahine oli jäänyt Karibialle miehistön kotiuduttua sieltä nopeasti maiden rajojen mennessä toinen toisensa perään kiinni pandemian seurauksena. Tilanne oli jännittävä: kevään edetessä myös hurrikaanikauden alku lähestyi. Kesäkuussa tehtiin toinen vaikea päätös lähettää vapaaehtoisista koostuva miehistö hakemaan Vahine kotiin Karibialta, jottei alus jäisi myrskytuulien riepoteltavaksi. Hakumatka kesti kokonaisuudessaan noin kuusi viikkoa, mutta lopulta Vahine saatiin turvallisesti miehistöineen kotiin. Vahinen haku uutisoitiin laajasti myös mediassa.

Kaikkien purjehdusten peruuntuminen ja Vahinen hakeminen Karibialta on tehnyt säätiön kassaan ison loven. Suunnitellut remontit, kuten kuunari Helenan ankkuripelin ja Vahinen sähköjärjestelmän uusiminen ovat kuitenkin välttämätöntä tehdä, sillä ilman toimivia aluksia ensi kauden purjehduksia ei voida toteuttaa. Purjehdusten järjestäminen vaatii rahaa, mutta puskurit on pian käytetty alusten telakointi- ja ylläpitokulujen kattamiseen. Siksi päätimme kääntää kaikki kivet varmistaaksemme purjehdustoiminnan jatkumisen myös tulevaisuudessa.
Kuinka voit auttaa?
Haluamme jatkaa arvokkaan purjealusperinteen vaalimista ja toteuttaa unohtumattomia seikkailuja kaiken tasoisille purjehtijoille jatkossakin. Loimme joukkorahoituskampanjan Mesenaatti.me-sivustolle paikataksemme kassavajetta. Kampanjan tuotevalikoimasta löytyy muun muassa saariston kovimman designerin, AmaliaGamalian suunnittelemia printtejä ja päiväpurjehduksia Helsingissä kuunari Helenalla. Ostamalla kampanjan tuotteita itsellesi tai lahjaksi edesautat Suomen Purjelaivasäätiön toiminnan jatkumista myös tulevaisuudessa.

Auttaa voit myös kertomalla kampanjasta myös ystävillesi ja säätiön toiminnasta kiinnostuneille tutuille tai jakamalla kampanjaan liittyviä somepostauksia.
Löydät kampanjan kohdasta; Auta meitä


Lämpimät kiitokset avustasi jo etukäteen!

Lisätiedot
toimitusjohtaja Stefan Abrahamsson stefan.abrahamsson@staf.fi 0405957140

P.S. Seuraathan Suomen Purjelaivasäätiötä jo somessa?
Facebook STAF
Instagram @syvahineofficial, @suomenpurjelaivasaatio