Ålandsbanken Activ Turku Wärtsilä FURUNO FINLAND

  • STAF Online
  • STAF on Facebook

Wärtsilä

FURUNO FINLAND

Turku

Activ

Ålandsbanken

Danfoss

STI

Turku

Danfoss

Klaipeda-Sczcecin

   1.8.-2.8.2017

 

Lähdimme Klapeidan satamasta noin yhdentoista aikoihin kohti lähtöviivaa.

Sade alkoi melkein heti irrottauduttuamme satamasta. Ylitimme lähtöviivan noin puoli kuudelta luokkamme ensimmäisenä. Elämämme ensimmäisen vuoron aikana mm. ohjasimme Helenaa, opimme solmuja ja säädimme purjeita.

Liikuimme aika rauhallisesti noin 4-6 solmua ja ilma oli muuttunut aurinkoiseksi. Loppuilta kului katsoessamme elokuvaa ja pelatessamme korttia. Heräsimme yöllä ennen neljää merivahti vuoroamme varten. Oli täysin pimeää, mutta onneksemme yöllinen myrsky oli jo loppunut. Edellisen vahdin aikana oli Helena mennyt jopa 11 solmua. Vuoromme aikana aurinko nousi ja lakkasi tuulemasta. Merkatessamme paikaamme karttaan oli vauhti tipunut 0 solmuun. Loppua myöten vuoromme tuntui vain hidastuvan ja unen puute näkyi jokaisessa. Aamupalan jälkeen vahtimme päättyi ja pääsimme vihdoin nukkumaan. Herättyämme kahdentoista aikoihin  meillä oli stand-by vuoro joka tarkoitti tiskaamista ja siivoamista. Askareet tuntuivat vaikelta sillä Helena oli kallellan ja merenkäynti voimistunut. Vihdoin tauon loppuessa tuli upea ilma ja kannella pystyi ihailemaan maisemia.

Päivän purhetimisen jälkeen olomme on väsynyt, mutta innostunut. Onneksi väsymystä tai tilanpuutetta ei huomaa hyvässä seurassa ja purjehtiminenkin alkaa meidän osalta sujua osaavan crewn ansiosta.

Helmi ja Natalia© STAF Suomen Purjelaivasäätiö | Site Engine By Megative Tmi