FURUNO FINLAND Wärtsilä Turku Ålandsbanken Activ

  • STAF Online
  • STAF on Facebook

Turku

FURUNO FINLAND

Activ

Wärtsilä

Ålandsbanken

Danfoss

Danfoss

STI

TSR Kotka

Turku

TSR Turku

N1343 Helsinki-Sopot-Visby-Turku

Ke 13.7 Visby
 
Saavuimme Visbyn satamaan n. kello 01.00 maanantain ja tiistain välisenä yönä. Merivahdit sekä Mikko-kapu lähtivät nakkikioskille iltapalalle. Sää Visbyssä oli mahtava, keli kuin morsian. Kiinnitimme huomiomme erityisesti ruotsalaisten pukeutumiseen ja käytöstapoihin, mielestämme parempaa kuin Suomessa. Kävimme kaikki ulkona syömässä ja kiertelimme vanhaa kaupunkia. Myös Visbyn satamassa oli ihana jäätelöbaari, josta sai vaikka ja minkälaista sorttia jäätelöä. Gasti ja kaksi apulaista kävivät kaupassa täydentämässä ruokavarastoja. Vietimme täydellisen satamapäivän Visbyssä ja matka jatkui viideltä aamuyöllä Nauvoon. Oli ihana nähdä ruotsalaisia ja puhua ruotsia! Runkomiehistö ei ollut tästä kuitenkaan aivan varma...
 
Kun täällä on siistiä, meillä kaikilla on mukavaa.

Su 10.7, Gdansk
 
Sunnuntain kunniaksi saimme kunnon englantilaisen brunssin lättyjen kera.
Myöhemmin lähdimme etsimään ilmaista suihkua Marina Gdanskista, joka pitkän etsinnän jälkeen maksoikin ihan liikaa, eikä kenelläkään ollut tarvittavia 5 zlotin kolikoita. Melkein kaikki muut lähtivät takaisin laivalle siivoamaan, mutta itse lähdin läheiseen hostelliin suihkuun.
Takaisin tullessani minut laitettiin luuttuamaan laivan lattiat, mutta ruokaa en saanut tehdä, koska olin kipeä. Aikaiseksi päivällikseksi saimme raakoja kermaperunoita, kukkakaaligratiinia sekä kananrintoja ja jotai hämyi pihvei.
 
Uusi kipparikin saatiin iltapäivällä kanootille, vanha oli käytetty loppuun.  Viiden jälkeen lekotimme narkit ja lähdimme matkaan.
 
blog by sekakuoro
 
7.7.2016
 
Hei!
 
Lähdimme tänään aamulla Latviasta kohti Puolaa :) Hieno sää ollut tänään koko ajan ja tuultakin riittää. Aallot hyvin suuria ja kannella on kastunut hyvin useita kertoja...
Lounaana oli hernekeittoa pannarin kera ja päivällisenä oli chili con carne.
Osalla ollut tänäänkin merisairautta ja osa on taas lukenut kirjoja, kirjoittanut runoja tai vain nauttinut säästä! :D Kannella osa on kaatuillut hurjien aaltojen takia. Suurempia vahinkoja ei onneksi kumminkaan ole sattunut.
Tätäkin kirjoittaessamme huojumme tietokoneen kanssa aika paljon.
 
 
Merellisin terkuin
Jonna, Emma & Elina
 

6.7
Yöllä Helenalla purjehdettiin Latviaan, sillä vessan pumput eivät toimineet. Meitä kaikkia harmitti. Halusimme päästä kyseiselle Ruhnu- saarelle. Aamulla saavuimme Ventspils nimiseen kylään. Pysähdyimme Latviaan koko päiväksi ja saimme nauttia hienosta ja uniikista kaupunkikylästä. Saimme mennä kaupungin keskustaan ostamaan halpoja kamoja
ruoka- ja tavarakaupoista.
 
Lähellä satamaa oli myös todella ainutlaatuinen ja kaunis ranta. Rannalla oli hauska pieni leikkipaikka, jossa oli voinut hullustella. Rannalla uidessa huomattiin, että aallot kohosivat jopa 1m korkealle.

 Kaikki olivat jopa hieman helpottuneita ja onnelisia, että vessan pumput menivät rikki, sillä Latviaan poikkeaminen oli varmasti koko vuoden kohokohta.
Anna
 
5.7
Jatkoimme matkaa ja saimme nostettua purjeet. Sää oli aivan mahtava ja saimme nauttia auringosta ja raikastavasta tuulesta. Kukaan ei onneksi ollut enää merisairas ja kaikilla oli paljon parempi olo.

Illalla katsoimme koko porukalla elokuvan the Law Abiding Citizen. Pidimme siis hauskaa vihdoinkin koko porukalla eikä vain vahtiryhmämme kanssa.
Yöllä laivamme meni autopilotilla. Monet hämmästyivät aamulla, kun näkivät, ettei ketään ollut pitämässä ruoria.
- Anna

Helena på väg till Polen 4.7.2016

Vår Seglingsresa började vid Helsingfors utanför gamla kasinot vid Skatudden. Vi hade sydvästlig vind ca 2 m/s före ankomsten till vårt första mål (Ruhnu Estland) hade vindhastigheten  stigit till 16 m/s vilket ledde till en hel del sjösjuka landkrabbor, Bena var stolt över sin besättnings kvalité.
Framöver medelar våran maskingubbe Jarkko att en del av septitanken måste bytas ut. En sak ledde till den nästa och Bena förbjöd oss att andvända toaletterna. Enligt Mig en riktigt fin början på resan med stora dyningar, regnskurar och illaluktande toaletter och hyttar.
Mvh Edi

4 - 7.7.2016

Matkamme alkaa Helsingin katajanokalta kohti Suomenlahden ylitystä.
Pahoinvoivia oli suurimäärä, ja oksennusta sitäkin enemmän. Me muutamat onnekkaat, jotka oksentelulta selvisimme, nautimme purjehduksesta muidenkin edestä. Tuulta ei ollut juurikaan, tosin mainingit olivat suhteellisen suuret ja ikävästi vatsassa vellovuuden tuntua aiheuttavat.
Saavuimme seuraavana päivänä illansuussa Ruhnuun saarelle Viron rannikolle. Rauhallista oleskelua porukalla rankan yön jälkeen.

Tarkoituksemme oli jäädä yöksi, mutta ongelma vessojen suhteen oli niin paha, (septitankit eivät suostuneet tyhjentymään) että oli pakko jatkaa matkaa kohti Latviaa.
Vessaongelmat hoidettiin heti alkuun ja kaupassa käytiin. Kyläparkanen (Ventspils), jossa puitteet olivat ennakkoluulojamme nähden hyvät. Halvat hinnat, suihku sekä kävelyä maalla, mikäs sen parempaa olisi.

Aamulla aikaisin liikkeelle kohti Puolan Gdanskia. Pahoinvointilääkkeet otettu, nyt täytyy vain toivoa, että pahoinvointisuus olisi historizaa..Pian syömme hernekeittoa ja pannukakkua, kyllä täällä on mukavaa.© STAF Suomen Purjelaivasäätiö | Site Engine By Megative Tmi