Kiinnostaako nuorisotyö merellä ?

Suomen Purjelaivasäätiön sail training -purjehdukset toteutetaan vapaaehtoisvoimin. Noin kuudenkymmenen aktiivisen vapaaehtoisen avulla merielämän makuun pääsee satoja eri tasoisia purjehtijoita vuosittain. Periaatteenamme on: purjehdus kuuluu kaikille. 

Suomen Purjelaivasäätiön merihenkilöstöön voi liittyä henkilö, joka kokee ihmisläheisen vapaaehtoistyön merellä omakseen, tuntee säätiön toiminnan ja sail training -menetelmän perusperiaatteet ja haluaa opastaa lapsia, nuoria ja aikuisia merellisen elämän kaikkiin hienouksiin.

Me annamme tarvittavan perehdytyksen ja alusten tyyppikoulutuksen. Parhaat valmiudet tehtävään virallisten pätevyyksien lisäksi antaa itse koetut seikkailut säätiön aluksilla.

Kuunari Helena on rekisteröity kauppalaivaksi. Henkilöllä, joka toimii päällystötehtävissä Helenalla on oltava STCW-tason koulutus eri tehtäviin. Ainoa poikkeus on kotimaanliikenteen kansimiehen koulutus, joka annetaan Helenalla. Säätiön toinen alus SY Vahine (Nautor Swan 65) on vuokravene ja siellä pätevyysvaatimuksena on vuokraveneenkuljettajan pätevyys.

Molempien alusten kohdalla noudatamme nousujohteista koulutus- ja tehtäväpolkua. Kokemuksen karttuessa henkilö asetetaan vaativammille merialueille päällystön tehtäviin.

Oletko kiinnostunut tekemään purjehdusseikkailuja mahdolliseksi ihan kaikille? Tiedustelut vapaaehtoismiehistöön liittymisestä: stafinfo@staf.fi